divendres, 24 de febrer de 2012

SOCIALITZACIO LLIBRES

Des de l'AMPA estem il·lusionats per engegar el proper curs 2012/2013 el projecte de la socialització de llibres.

PROJECTE D'AMPA, PROJECTE D'ESCOLA.
LA SOCIALITZACIO DE LLIBRES

QUE VOL DIR SOCIALITZAR
Reutilitzar llibres vol dir que un mateix llibre el podran emprar diferents alumnes en cursos posteriors, però només es podran aprofitar els ben conservats i actualitzats, perquè els llibres tenen una vida útil d'edició estimada de 4 anys. Per això cal, a més de ser soci de l'AMPA.
- Estar interessats a donar llibres usats
- Estar interessats a rebre llibres usats
- Voluntat de conservar i donar valor als llibres d'avui perquè els puguem socialitzar durants els cursos posteriors.

QUINS AVANTATGES TÉ
No cal dir que els valors medioambientals prioritzen el projecte, però en temps de crisi predominen els motius econòmics; per això la proposta de socialització de llibres implica un estalvi imortant a les famílies, ja que només haurien de pagar una part del valor del llibre socialitzat, perquè un llibre utilitzat val menys diners que un de nou.

QUÈ IMPLICA
Que tota la Comunitat educativa treballem plegats per aquest projecte comú. Tots integrem l'escola: els professors, els alumnes, les famílies i l'AMPA. Per això tots hem de creure i esforçar-nos a substituir vells hàbits perquè es puguin aprofitar els llibres usats.

QUI DESENVOLUPA EL PROJECTE
Ja sabem que tots tenim el nostre paper i que hem de contribuir en la mesura i en funció del lloc que ocupem, però sense l'aportació desinteressada i el treball d'una comissió específica de socialització, aquest no es pot començar.
Per això els responsables de dur a terme el projecte són els membres de la comissió amb el suport i ajut de l'AMPA; seran els encarregats de recollir, revisar, distribuir i substituir els exemplars vells i comprar exemplars nous, perquè tot l'alumnat disposi dels llibres que necessita.

QUIN MATERIAL SOCIALITZEM
La voluntat es augmentar progressivament el nombre de llibres i cursos a socialitzar, per poder beneficiar a un major nombre de famílies. El curs 2012-2013 iniciarem la socialització als cursos de 3r i 4t, doncs en aquests cursos es renovaran els llibres i perquè creiem en la capacitat d'aquests alumnes de no escriure sobre les planes dels llibres.

IDEES D'AVUI SÓN PLANS DEL FUTUR
De tots depèn que el projecte social es pugui començar i expandir; tots en sortirem beneficiats, perquè destinarem menys diners pels llibres dels nostres fills i filles, però el més important és que els ensenyarem a donar valor i tenir cura del material que cada utilitzen, perquè pensaran: "aquest llibre no es meu, es de tots".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada